• Home
  • Landen
    • Afrika
      • Seychellen
    • Azië
      • Verenigde Arabische Emiraten
    • Europa
      • Duitsland
      • Engeland
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Hongarije
      • Italië
      • Kroatië
      • Letland
      • Nederland
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Zwitserland
    • Noord-Amerika
      • Canada
      • Verenigde Staten
  • Reizen
    • Budget
    • Festivals
    • Stedentrips
    • Vervoer
  • Wintersport
  • Recepten
  • Persoonlijk
    • Reviews
    • Blogtips

Tips Op Reis

Tips voor en tijdens het reizen, ervaringen en meer!

Recepten

Recept uit Griekenland: Bekri Meze

By Samantha

Bekri Meze

Ik ging altijd veel op vakantie naar Griekenland met mijn ouders. We zijn dan ook gek op Grieks eten. Een tijdje terug maakten we allemaal een Grieks recept thuis en gingen dat met elkaar gezellig eten.

Omdat ik op dat moment samenwerkte met een Griekse collega, vroeg ik hem om een lekker recept. Hij kwam met Bekri Meze, een heerlijk gerecht met varkensvlees. Bij ons thuis viel het goed in de smaak, het recept wil ik je dan ook niet onthouden.

Bekri Meze betekent letterlijk dronkemanshapje en wordt in Griekenland vaak als klein hapje geserveerd. Ideaal dus als je meerdere soorten gerechtjes wilt serveren!

Recept uit Griekenland: Bekri Meze

Bekri Meze

Ingrediënten

  • 500 gram varkensvlees
  • 1 eetlepel mosterd
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 ml droge rode wijn
  • 225 gram tomatensaus
  • paprikapoeder (heet)
  • peper en zout

Je kunt elk soort varkensvlees gebruiken die je wilt. Wij gebruiken zelf altijd varkenshaas omdat dit lekker mals is, maar ook hamlappen zijn goed geschikt.

Instructies

Snij het varkensvlees in stukjes, zo groot als jij ze wilt serveren. Snipper de ui en pers de knoflook vast voor.

Mix de stukjes vlees met de mosterd en zorg dat de stukjes goed ingesmeerd zijn. Verwarm een pan op het vuur en doe de olijfolie hier in. Wacht tot de olie warm is, voeg dan het vlees toe, en bak het aan. Voeg vervolgens de uien en knoflook toe en fruit deze. Voeg na een paar minuten beetje bij beetje de wijn toe. Langzaam, zodat deze kan verdampen. Voeg vervolgens tomatensaus toe en breng deze op smaak met de paprikapoeder, peper en zout. Voor wat extra smaak kun je ook nog oregano toevoegen.

Het gerecht is klaar wanneer de saus dik is.

Lekker om te serveren met rijst of brood!

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste dingen om te doen op Skiathos
    De 10 leukste dingen om te doen op Skiathos
  • Recept uit Spanje: Sangria
    Recept uit Spanje: Sangria
  • Recept uit Kroatië: Mozzarella kip met gnocchi
    Recept uit Kroatië: Mozzarella kip met gnocchi
  • 8 Tips om helemaal in de vakantiestemming te raken
    8 Tips om helemaal in de vakantiestemming te raken

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips Op Reis

Zoeken

Over Samantha

Samantha | TipsOpReis.nl

Hi! Ik ben Samantha, 33 jaar oud, getrouwd met Peter en ‘personeel’ van onze katten Zoef en Obi. Reizen is mijn passie, vooral stedentripjes en de landen die net wat dichterbij huis liggen.

Ik heb TipsOpReis opgericht na onze reis door Kroatië in 2018. Naast dat we veel dingen uit moesten zoeken en moesten ontdekken, waren veel vrienden en bekenden ook zeer geïnteresseerd in onze reis. Een uitstekende combinatie dus om onze ervaringen te delen via een blog!

ReizenReizen

Get Social

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • Pinterest

Recente berichten

  • Duurzaam op vakantie gaan met de auto
  • 9 Leuke dingen om te doen in Lisse
  • Je vakantiefoto’s terugbrengen in je decor
  • Autorijden in Frankrijk: dit moet je weten!
  • Review: Hotel Lo Stambecco in Breuil-Cervinia

Ontdek alles op TipsOpReis

  • Reizen
  • Afrika
    • Seychellen
  • Azië
    • Verenigde Arabische Emiraten
  • Noord-Amerika
    • Canada
    • Verenigde Staten
  • Europa
    • Duitsland
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Griekenland
    • Hongarije
    • Italië
    • Kroatië
    • Letland
    • Nederland
    • Oostenrijk
    • Spanje
    • Zwitserland
  • Budget
  • Festivals
  • Vervoer
  • Stedentrips
  • Wintersport
  • Recepten
  • Persoonlijk
    • Reviews
    • Blogtips
  • Over Tips Op Reis
  • Help Tips Op Reis
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Over Tips Op Reis
  • Help Tips Op Reis
  • Contact
  • Privacybeleid

Copyright 2023 TipsOpReis.nl | Tips Op Reis is een handelsnaam van Frisse Berglucht

Helaas moet ik je lastigvallen met deze vraag: De Europese wetgeving vraagt om het kunnen accepteren van cookies.

Cookies worden alleen gebruikt voor het bijhouden van bezoekersaantallen en het tonen van advertenties (zodat de hosting ook betaald kan worden).

Je kunt er meer over lezen in het privacybeleid, of instellen via settings.

Privacyoverzicht

 

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies worden opgeslagen, zodat je jouw voorkeur de volgende keer niet nog een keer hoeft aan te geven.

Als je deze cookie uitschakelt, worden je voorkeuren niet opgeslagen. Dit betekent dat bij een volgend bezoek je de vraag om cookies te accepteren weer te zien krijgt.

3rd Party Cookies

TipsOpReis.nl gebruikt Google Analytics om anonieme gebruikersdata te verzamelen, zoals het aantal bezoeken en populaire pagina's.

Daarnaast gebruikt TipsOpReis.nl Google AdSense voor advertenties. De inkomsten hiervan worden gebruikt om de hosting te betalen.

Door het accepteren van deze cookies help je TipsOpReis.nl verbeteren!

Accepteer noodzakelijke cookies eerst, zodat we je voorkeuren op kunnen slaan!

Privacybeleid

Meer informatie over ons privacybeleid.