
In juli 2018 bezochten we Kroatië, waar we veel uit eten zijn geweest. Een van mijn favorieten was in Dubrovnik, bij restaurant Bon Appetit. Hier had ik Mozzarella kip met gnocchi. Eenmaal thuis besloot ik dit na te maken en ik moet zeggen: dat is best wel goed gelukt. Om het voor onszelf nog wat gezonder te maken voegde ik broccoli toe aan het gerecht, wat goed matcht met de mozzarellasaus. Het recept deel ik graag met je!
Inhoud van dit artikel
Recept uit Kroatië: Mozzarella kip met gnocchi

Ingrediënten
- Gnocchi
- Broccoli
- Kipfilet (1 per persoon)
- Mozzarella (1 bol per twee personen)
- Smaakvolle ham (2 plakken per kipfilet)
- Half bouillonblokje
- Maizena
- Peper en zout
Instructies
Voorbereiding
Snijd van een bol mozzarella dunne plakjes af. Zorg dat je er twee per kipfilet hebt. Als een paar plakjes mislukken is dat niet erg, de rest van de mozzarella smelten we later in de saus.
Los alvast een schepje maizena op in een beetje water.
Bereiding
Gnocchi
Bak de gnocchi in een koekenpan knapperig. Dit doe je door de pan op middelhoog vuur te zetten, boter en/of olie in de pan te doen, en de gnocchi op te bakken. Regelmatig even omscheppen. Voorkoken van de gnocchi is niet nodig. Bestrooi de gnocchi met een klein beetje zout voor wat extra smaak.
Broccoli
Kook of stoom de broccoli zoals je hem zelf het lekkerst vindt (beetgaar of zachtgekookt).
Kip
Snijd de kipfilets over de lengte doormidden, zodat je twee dunne plakken kipfilet hebt. Bestrooi deze met peper en een beetje zout. Bak daarna de kipfilets gaar in een koekenpan. Bak vervolgens per kipfilet twee plakjes ham mee en leg deze op de kipfilets. Zet het vuur laag en leg op de kipfilets met ham een plakje mozzarella.
Mozzarellasaus
Kook ongeveer 150ml bouillon en voeg de rest van de mozzarella toe. Goed doorroeren tot de mozzarella gesmolten is (tip: gebruik een houten pollepel, daar blijft de mozzarella minder aan kleven) en voeg dan de opgeloste maizena toe. Eventueel wat peper naar smaak toevoegen.
Opdienen
Leg de gnocchi, broccoli en kip op een bord en giet de mozzarellasaus er overheen. Genieten maar!
Comments