• Home
  • Landen
    • Afrika
      • Seychellen
    • Azië
      • Verenigde Arabische Emiraten
    • Europa
      • Duitsland
      • Engeland
      • Frankrijk
      • Griekenland
      • Hongarije
      • Italië
      • Kroatië
      • Letland
      • Nederland
      • Oostenrijk
      • Spanje
      • Zwitserland
    • Noord-Amerika
      • Canada
      • Verenigde Staten
  • Reizen
    • Budget
    • Festivals
    • Stedentrips
    • Vervoer
  • Wintersport
  • Recepten
  • Persoonlijk
    • Reviews
    • Blogtips

Tips Op Reis

Tips voor en tijdens het reizen, ervaringen en meer!

Recepten

Recept uit Amerika: Yoghurtijsjes met banaan en aardbei

By Samantha

yoghurtijsjes met banaan en aardbei
Yoghurtijsjes met banaan en aardbei - ingredienten

In de zomer van 2017 ging ik, samen met Peter, op bezoek bij mijn familie in Amerika. Ik liet hen kennismaken met saucijzenbroodjes en zij lieten ons hun zelfgemaakte yoghurtijsjes proeven. Hun kinderen waren er dol op. Ik ook!

Gelukkig kreeg ik het recept mee naar huis, zodat ik het thuis ook eens kon maken. Ik heb voor het gemak ook maar wat maatcupjes meegenomen voor het afmeten van Amerikaanse cups, maar voor dit recept heb ik alles omgerekend naar grammen en milliliters 😉.

Recept uit Amerika: Yoghurtijsjes met banaan en aardbei

Yoghurtijsjes met banaan en aardbei - ijshouders

Ingrediënten

Ingrediënten voor ongeveer 16 ijsjes:

  • 750 ml Griekse yoghurt (3 cups)
  • 100 gram suiker (1 cup)
  • 3 rijpe bananen, geprakt
  • 60 ml citroensap (1/4 cup)
  • 2 theelepels vanille
  • 1/3 theelepel zout
  • 200 gram verse aardbeien, in stukjes gesneden (1 cup)
  • 115 gram kleine chocoladestukjes (3/4 cup)

Instructies

  1. Doe de yoghurt, suiker, geprakte bananen, citroensap, vanille en zout bij elkaar in een kom. Roer tot het een gladde massa is. Voeg daarna de stukjes aardbeien en chocolade toe, en roer deze door het yoghurtmengsel.

    Lukt het niet met bananen prakken? In de keukenmachine maal je de bananen snel en makkelijk tot een glad mengsel!Yoghurtijsjes met banaan en aardbei - mengsel

  2. Giet het yoghurtmengsel over in ijshoudertjes. Heb je deze niet, kun je ook kleine plastic of papieren bekertjes gebruiken. Vergeet in dat geval ook niet om er ijsstokjes in te steken en de bekertjes af te dekken met folie. Vries de ijsjes minstens 2 uur in, langer kan altijd.

Geniet van je zelfgemaakte yoghurtijsjes! Wil je ze minder zoet hebben, kun je natuurlijk altijd de suiker weglaten of minder suiker toevoegen. En kun je geen kleine chocoladestukjes vinden? Hagelslag of vlokken werken ook prima!

👉🏻 Tip: herbruikbare ijsvormpjes bestel je heel snel en makkelijk op Bol.com, of je haalt ze bij Ikea.

Share

Share
Tweet
Email
Pin
Comment
Previous
Next

Comments Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tips Op Reis

Zoeken

Over Samantha

Samantha | TipsOpReis.nl

Hi! Ik ben Samantha, 33 jaar oud, getrouwd met Peter en ‘personeel’ van onze katten Zoef en Obi. Reizen is mijn passie, vooral stedentripjes en de landen die net wat dichterbij huis liggen.

Ik heb TipsOpReis opgericht na onze reis door Kroatië in 2018. Naast dat we veel dingen uit moesten zoeken en moesten ontdekken, waren veel vrienden en bekenden ook zeer geïnteresseerd in onze reis. Een uitstekende combinatie dus om onze ervaringen te delen via een blog!

ReizenReizen

Get Social

  • Bloglovin
  • E-mail
  • Instagram
  • Pinterest

Recente berichten

  • Duurzaam op vakantie gaan met de auto
  • 9 Leuke dingen om te doen in Lisse
  • Je vakantiefoto’s terugbrengen in je decor
  • Autorijden in Frankrijk: dit moet je weten!
  • Review: Hotel Lo Stambecco in Breuil-Cervinia

Ontdek alles op TipsOpReis

  • Reizen
  • Afrika
    • Seychellen
  • Azië
    • Verenigde Arabische Emiraten
  • Noord-Amerika
    • Canada
    • Verenigde Staten
  • Europa
    • Duitsland
    • Engeland
    • Frankrijk
    • Griekenland
    • Hongarije
    • Italië
    • Kroatië
    • Letland
    • Nederland
    • Oostenrijk
    • Spanje
    • Zwitserland
  • Budget
  • Festivals
  • Vervoer
  • Stedentrips
  • Wintersport
  • Recepten
  • Persoonlijk
    • Reviews
    • Blogtips
  • Over Tips Op Reis
  • Help Tips Op Reis
  • Contact
  • Privacybeleid
  • Over Tips Op Reis
  • Help Tips Op Reis
  • Contact
  • Privacybeleid

Copyright 2023 TipsOpReis.nl | Tips Op Reis is een handelsnaam van Frisse Berglucht

Helaas moet ik je lastigvallen met deze vraag: De Europese wetgeving vraagt om het kunnen accepteren van cookies.

Cookies worden alleen gebruikt voor het bijhouden van bezoekersaantallen en het tonen van advertenties (zodat de hosting ook betaald kan worden).

Je kunt er meer over lezen in het privacybeleid, of instellen via settings.

Privacyoverzicht

 

Noodzakelijke cookies

Noodzakelijke cookies worden opgeslagen, zodat je jouw voorkeur de volgende keer niet nog een keer hoeft aan te geven.

Als je deze cookie uitschakelt, worden je voorkeuren niet opgeslagen. Dit betekent dat bij een volgend bezoek je de vraag om cookies te accepteren weer te zien krijgt.

3rd Party Cookies

TipsOpReis.nl gebruikt Google Analytics om anonieme gebruikersdata te verzamelen, zoals het aantal bezoeken en populaire pagina's.

Daarnaast gebruikt TipsOpReis.nl Google AdSense voor advertenties. De inkomsten hiervan worden gebruikt om de hosting te betalen.

Door het accepteren van deze cookies help je TipsOpReis.nl verbeteren!

Accepteer noodzakelijke cookies eerst, zodat we je voorkeuren op kunnen slaan!

Privacybeleid

Meer informatie over ons privacybeleid.