
In de zomer van 2017 ging ik, samen met Peter, op bezoek bij mijn familie in Amerika. Ik liet hen kennismaken met saucijzenbroodjes en zij lieten ons hun zelfgemaakte yoghurtijsjes proeven. Hun kinderen waren er dol op. Ik ook!
Gelukkig kreeg ik het recept mee naar huis, zodat ik het thuis ook eens kon maken. Ik heb voor het gemak ook maar wat maatcupjes meegenomen voor het afmeten van Amerikaanse cups, maar voor dit recept heb ik alles omgerekend naar grammen en milliliters 😉.

Amerikaanse Yoghurtijsjes met banaan en aardbei
Benodigdheden
- 16 IJshoudertjes (Of iets anders om de ijsjes in te doen, zoals kleine bekertjes)
Ingrediënten
- 750 ml Griekse yoghurt (3 cups)
- 100 gram suiker (1 cup)
- 3 rijpe bananen (geprakt)
- 60 ml citroensap (1/4 cup)
- 2 theelepels vanillearoma
- 1/3 theelepel zout
- 200 gram verse aardbeien in stukjes gesneden (1 cup)
- 115 gram kleine chocoladestukjes (3/4 cup)
Instructies
- Doe de yoghurt, suiker, geprakte bananen, citroensap, vanille en zout bij elkaar in een kom. Roer tot het een gladde massa is. Voeg daarna de stukjes aardbeien en chocolade toe, en roer deze door het yoghurtmengsel.
- Lukt het niet met bananen prakken? In de keukenmachine maal je de bananen snel en makkelijk tot een glad mengsel!
- Giet het yoghurtmengsel over in ijshoudertjes. Heb je deze niet, kun je ook kleine plastic of papieren bekertjes gebruiken. Vergeet in dat geval ook niet om er ijsstokjes in te steken en de bekertjes af te dekken met folie. Vries de ijsjes minstens 2 uur in, langer kan altijd.
Geniet van je zelfgemaakte yoghurtijsjes! Wil je ze minder zoet hebben, kun je natuurlijk altijd de suiker weglaten of minder suiker toevoegen. En kun je geen kleine chocoladestukjes vinden? Hagelslag of vlokken werken ook prima!
👉🏻 Tip: herbruikbare ijsvormpjes bestel je heel snel en makkelijk op Bol.com, of je haalt ze bij Ikea.
Comments