Ga terug
Recept: gnocchi met mozzarella kip

Mozzarella kip met gnocchi

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Kroatisch, Mediterraan
Porties 2

Ingrediƫnten
  

  • Gnocchi
  • Broccoli
  • Kipfilet (1 per persoon)
  • Mozzarella (1 bol per twee personen)
  • Smaakvolle ham (2 plakken per kipfilet)
  • Half bouillonblokje
  • Maizena
  • Peper en zout

Instructies
 

  • Snijd van een bol mozzarella dunne plakjes af. Zorg dat je er twee per kipfilet hebt. Als een paar plakjes mislukken is dat niet erg, de rest van de mozzarella smelten we later in de saus.
  • Snijd de kipfilets over de lengte doormidden, zodat je twee dunne plakken kipfilet hebt. Bestrooi deze met peper en een beetje zout.
  • Los alvast een schepje maizena op in een beetje water.
  • Bak de gnocchi in een koekenpan knapperig. Dit doe je door de pan op middelhoog vuur te zetten, boter en/of olie in de pan te doen, en de gnocchi op te bakken. Regelmatig even omscheppen. Voorkoken van de gnocchi is niet nodig. Bestrooi de gnocchi met een klein beetje zout voor wat extra smaak.
  • Kook of stoom de broccoli zoals je hem zelf het lekkerst vindt (beetgaar of zachtgekookt).
  • Bak de kipfilets gaar in een koekenpan. Bak vervolgens per kipfilet twee plakjes ham mee en leg deze op de kipfilets. Zet het vuur laag en leg op de kipfilets met ham een plakje mozzarella.
  • Kook ongeveer 150ml bouillon en voeg de rest van de mozzarella toe. Goed doorroeren tot de mozzarella gesmolten is (tip: gebruik een houten pollepel, daar blijft de mozzarella minder aan kleven) en voeg dan de opgeloste maizena toe. Eventueel wat peper naar smaak toevoegen.
  • Leg de gnocchi, broccoli en kip op een bord en giet de mozzarellasaus er overheen. Genieten maar!
Trefwoord Broccoli, Gnocchi, Kip, Kroatiƫ, Mozzarella