Ingrediënten om te dippen naar keuze, bijvoorbeeld:
oud brood
Diverse soorten rauwe ham
Kipnuggets
In stukjes gesneden hamburger
Cherrytomaatjes
Augurken
Komkommer
Champignons
Broccoli
Bloemkool
Worteltjes
Instructies
Voorbereiding
Snijd het knoflookteentje doormidden en gebruik de binnenkant van beide helften om de fonduepan in te wrijven.
Meng de maïzena alvast met de Kirsch in een kopje
Zet de ingrediënten om te dippen klaar
Bereiding
Verwarm de pan op het fornuis. Giet hier vervolgens de wijn in.
Wanneer de wijn goed heet is kun je handje voor handje de kaas er in strooien. Roer tot de kaas gesmolten is en voeg dan het volgende handje kaas toe. Doe dit tot alle kaas in de pan zit.
Voeg het maïzena-kirsch-mengsel toe aan de pan
Om de kaasfondue op smaak te brengen, kun je peper en nootmuskaat naar eigen smaak toevoegen.
Is de fondue te dik? Voeg dan wat extra wijn toe. Is de kaasfondue te dun? Voeg dan wat extra maïzena toe. Let er op dat je de maïzena eerst mengt met wijn of Kirsch, anders krijg je klontjes.
Serveer de fondue in de pan op een warmtebron. Koelt de kaas te snel af? Zorg dan voor meer warmte of warm de kaas halverwege nog een keertje op. Eet smakelijk!