Ga terug
Sangria Recept

Spaanse Sangria

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Rusttijd 2 uur
Totale tijd 2 uur 10 minuten
Gang Drankjes
Keuken Mediterraan, Spaans
Porties 10 glazen

Benodigdheden

  • Schaal of kan om alles in te doen

Ingrediƫnten
  

  • 1 fles Spaanse rode wijn (gekoeld)
  • 1 fles Spa rood, Fanta of 7Up (gekoeld)
  • 1 scheut Cointreau (of andere likeur naar smaak)
  • Hard fruit naar smaak (zoals sinaasappels, citroen, perzik of appel)
  • IJsblokjes (eventueel)
  • Suiker (naar smaak)

Instructies
 

Voorbereiding

  • Snij het fruit in stukken.
  • Kies een frisdrank die je lekker vindt. Wil je een neutrale smaak, kies dan Spa rood, wil je liever een zoete Sangria, kies dan voor 7Up of Fanta.
  • Zoek een likeur uit voor bij je Sangria. Gebruikelijk is een drank als Cointreau, maar ook brandy, cognac, triple sec, wodka of vermouth kunnen prima. Dranken met sterke smaken zoals whiskey, tequila of rum raad ik af, deze verpesten de smaak van de Sangria.

Bereiding

  • Begin op tijd met de bereiding, zodat de wijn lekker in het fruit kan trekken. Dit kan een dag van te voren, maar minstens twee uur voordat je de Sangria wil serveren.
  • Leg het fruit in de kan en schenk de wijn erbij. Schenk daarna rustig de frisdrank erbij. Voeg een flinke scheut likeur toe.
  • Ben je een echte zoetekauw? Voeg dan nog wat extra suiker toe. Houd er rekening mee dat als je al 7Up of Fanta gebruikt, hier al behoorlijk veel suiker in zit!
  • Bewaar de Sangria in de koelkast.

Serveren

  • Serveer de Sangria koud. Zet je de Sangria buiten de koelkast neer? Voeg dan eventueel nog wat ijsklontjes toe om de Sangria lekker koud te houden.
Trefwoord Drinken, Sangria, Spaans