
Toen wij in januari 2020 in Whistler op wintersport waren, hadden we een hotel geboekt met alleen logies. We mochten dus zelf ons ontbijt, lunch en diner regelen. Nu is Whistler niet de meest goedkope plek om dat allemaal te regelen. Daarnaast blijven we natuurlijk Nederlands, dus willen we alles zo goedkoop mogelijk houden. Maar we zijn toch ook op vakantie, dus het moet wel lekker zijn. Een leuke uitdaging dus! In deze post laat ik je graag weten waar je zoal kunt eten in Whistler.
Inhoud van dit artikel
Ontbijten: zelf brood halen of toch buiten de deur eten?
Wat ons opviel, was dat veel mensen ās ochtends buiten de deur ontbijten. Ruim voor het openen van de skiliften liepen mensen al met hun skiās richting de liften, om ze vervolgens daar te stallen en in de buurt wat te eten te scoren. En dan natuurlijk gelijk door naar de lift wanneer deze opent (om 8:30 uur).
Best een leuk idee, gezellig ook, maar niet de meest zuinige voor je portemonnee. Zeker de restaurants rondom de liften zijn niet goedkoop. Gelukkig beschikten wij over een koelkastje op onze kamer en dus besloten wij het op een echte Nederlandse manier aan te pakken: gewoon brood en beleg halen in de supermarkt.
De supermarkt in Whistler is duur. Hoewel we hierop voorbereid waren, was het altijd alsnog even slikken bij het afrekenen. Een brood: $4,99. Kuipje Philadelphia: $6,99. Pakje ham: $6,99. Ja, dat tikt aan. Je zou er bijna voor buiten de deur kunnen gaan eten. Gelukkig staat de Canadese dollar gunstig ten opzichte van de euro, dus werd het nog iets betaalbaarder. Onder de streep kun je voor hetzelfde bedrag toch echt meer broodjes smeren dan je kunt halen in een restaurant.
Een ochtend aten we wel buiten de deur. Omdat onze skipas vijf dagen geldig was, hadden we een dag āvrijā. Op deze dag hebben we een hondensledetocht gemaakt (die overigens echt superleuk was!) en hadden we wat meer tijd om rustig aan wat lekkers te zoeken. We kwamen uiteindelijk uit bij Mount Currie Coffee Company, waar ik van een heerlijke yoghurt met vruchtjes en granola genoot, terwijl Peter naast me een muffin met ei en spek naar binnen smikkelde.
Lunchen op de piste: daar halen of zelf meenemen?
Hoewel er genoeg berghutten zijn waar je heerlijk kunt eten, kozen wij toch voor de āHollandseā optie: zelf brood meenemen. Op beide bergen, zowel Whistler mountain als Blackcomb, bevinden zich foodcourts met veel zitplaatsen, waar je ook gewoon je eigen eten op mag eten. Wel haalden wij hier vaak nog wel een kopje warme chocomel bij. Je vindt deze foodcourts ter hoogte van de Peak-to-Peak gondel op beide bergen.
Dineren in Whistler: hoe hou je het betaalbaar?
ās Avonds was het tijd om lekker buiten de deur te gaan eten. Eerlijk is eerlijk: dit deden we niet altijd even gezond. VariĆ«rend van de McDonalds tot aan steakhouses, maar ook kaasfondue mocht niet ontbreken.
CrĆŖpe Montagne: overheerlijk kaasfonduen met een crĆŖpe als toetje
Dit was toch wel mijn favoriet van de week. Nou ben ik sowieso dol op kaasfondue en vind ik het ook wel bij wintersport horen, dus dat was sowieso een win-win. Bij Crêpe Montagne was het echt heerlijk vertoeven. Na de kaasfondue namen we samen nog een crêpe met chocola en aardbeien als toetje. Ook echt een aanrader. De bon aan het einde van de avond was ook een leuke verrassing, want kennelijk betaal je met twee personen maar voor één kaasfondue.
Let wel even op, je kunt hier niet reserveren en het restaurant telt slechts zeven tafeltjes. Wij gingen doordeweeks rond 18:00 uur en hadden mazzel dat er direct plek was. Het komt wel vaak voor dat je dus even moet wachten. Dit is het wel waard als je het mij vraagt.
Caramba! Wordt het steak of toch pizza?
Op onze laatste avond kwamen we toevallig uit bij Caramba! We wilden eigenlijk ergens anders gaan eten, maar daar stond een rij en we hadden honger en geen zin om te wachten. Hier was gelukkig nog wel een plekje, zij het aan een soort bar met direct uitzicht op de open keuken. Leuk om de koks aan het werk te zien! Zo zagen we direct hoe heerlijk de pizzaās eruit zagen en werd de keuze wat we wilden eten toch wel erg lastig. Wordt het pizza of toch steak? Uiteindelijk kozen we voor beide en deelden we ons eten met elkaar. Beste keuze van de avond, want we hebben echt heerlijk gegeten.
Qua prijs was het iets boven wat we eigenlijk wilden uitgeven, maar omdat het onze laatste avond was hebben we het maar voor lief genomen. Het eten was het wel waard.
The Keg Steakhouse: heerlijk genieten
Als steakliefhebbers kon een echt steakhouse niet achterblijven, en zo kwamen we uit bij The Keg. We konden niet meer reserveren voor dezelfde dag, omdat alles al gereserveerd was. Wel wisten ze ons te vertellen dat ze altijd wat tafeltjes vrijhielden buiten de reserveringen om, zodat mensen altijd zonder reservering aan kunnen schuiven. Wij hadden mazzel, toen we rond 18:00 uur daar aankwamen. Er was gelijk een tafeltje voor ons beschikbaar. En dat in het drukke Martin Luther King-weekend.
Voor mij een Top Sirloin met patatjes en voor Peter een Teriyaki Sirloin met een twice baked potato. Het was heerlijk en ook niet te duur.
Fat Tonyās Pizza: de beste afhaalpizza van Whistler
Als je de recensies mag geloven, kun je bij Fat Tonyās Pizza de beste pizzaās afhalen van Whistler. Het is er dan ook altijd gigantisch druk, zeker omdat je ook telefonisch je bestelling door kunt geven en dus eigenlijk nooit kunt zien hoe druk het werkelijk is. Wij hadden mazzel: omdat we slechts twee kleine pizzaās wilden bestellen, en dit op dat moment al in de winkel deden, hebben ze onze pizzaās ergens tussendoor gepropt. Al met al moesten we hier nog twintig minuten op wachten, maar dat was prima.
De kleine pizzaās klinken met 10ā erg klein, maar omgerekend naar de voor ons bekende maten is dit alsnog 25,4 centimeter. Net zoveel als een standaard pizza bij de New York Pizza of Dominoās dus. We kozen een Chicken Bacon Ranch pizza en een Pesto Chicken pizza en besloten ieder de helft van elke pizza te delen. De pizzaās namen we mee naar ons hotel en aten we daar op in onze kamer. Dit ging helemaal prima, wel met gevolg dat je de pizza nog wel even rook.
De pizzaās smaakten in elk geval prima en waren zeer rijkelijk belegd. Qua prijs blijven we ook in de hoek van de New York Pizza en Dominoās, met 29 Canadese Dollars betaalden we omgerekend 20 euro voor de pizzaās.
McDonaldās: de goedkope optie als het je allemaal even niets meer uitmaakt
Toegegeven, we wilden eigenlijk naar de KFC, maar daar zat het helemaal vol. De McDonaldās zat vlakbij en daar was wel genoeg plek. We hadden behoefte aan wat makkelijks en vooral wat goedkoops. Tsja, dan kom je toch al snel bij de bekende fastfood ketens uit. Helaas geen McKroket op het menu, maar wel genoeg andere dingen die ook prima smaken.
Bijzondere ontdekking wel, als je een menu bestelt kun je kiezen uit een small en medium drankje. Die dus net zoveel kosten. Maar als je vervolgens een medium appelsap bestelt, hou er dan wel rekening mee dat appelsap in die hoeveelheden laxerend kan werken⦠š
Anyway, wij hadden een heerlijke week in Whistler en hebben lekker divers gegeten. Van bijzonder lekkere kaasfondue tot simpel bij de McDonaldās, er is voor iedereen wel wat. Ben jij wel eens naar Whistler geweest en wat was jouw favoriete plek om te eten? Laat het weten in de comments!
Comments